003185 4867 167

Over ons

Planet Refurbished B.V. is ontstaan uit de vraag vanuit klanten van de SmartphoneRepair winkels. Om klanten ook online beter te kunnen bedienen hebben we gekozen om Refurbished producten middels een webshop aan te bieden. Wij geven de devices een tweede leven en dragen zo bij aan een duurzaam milieu.

 


  • Alexander


  • Semmi


  • Robin


  • Ramon

 

Waarom Planet Refurbished?

De gemiddelde smartphone wordt tussen de 18 tot 24 maanden gebruikt voordat deze weer wordt ingeruild voor een nieuw exemplaar. Met ongeveer 16 miljoen smartphones die dus iedere 2 tot 3 jaar weer vervangen worden, creëren we een enorme berg afval.

Wanneer dit electronisch afval wordt verbrand of gestort, zullen alle chemische elementen zoals lood, kwik en cadmium in onze grond en grondwater verdwijnen. Met alle gevolgen van dien.

E-waste is een groeiend probleem, meer dan 20 miljoen ton electronisch afval wordt elk jaar wereldwijd geproduceerd.

Wij bij Planet Refurbished gebruiken deze toestellen opnieuw. Indien nodig wordt de buitenkant weer als nieuw gemaakt. Alle onderdelen die worden vervangen, worden vervolgens door ons aangeboden aan Wecycle.

Wecycle wil voorkómen dat afgedankte elektrische apparaten terechtkomen op dumpplaatsen in de derde wereld. Het is belangrijk dat de consument zijn afgedankte apparaten op een juiste manier afdankt. Door ze in te leveren bij Wecycle-inleverpunten, kan iedereen bijdragen aan een verantwoorde en bovengrondse kringloop van grondstoffen en het milieu ontzien.

Door onze jarenlange ervaring weten we hoe we de klanten het snelst en het beste kunnen helpen om zo de perfecte productbeleving te bieden.
Onze werknemers staan daarom altijd voor je klaar voor persoonlijk advies, in 1 van onze Smartphonerepair winkels of via onze webshop PlanetRefubished.nl.

Geschiedenis
SmartphoneRepair is sinds de opening van de eerste winkel in Amsterdam sinds 2009 gespecialiseerd in het repareren van smartphones. Door de toenemende vraag en groeiende vaste klantenbestand, is het bedrijf binnen een aantal jaar uitgegroeid tot een goedlopend bedrijf met fysieke winkels in Amsterdam en Amstelveen.

Daarnaast hebben wij de webshop Planet Refurbished ontwikkeld zodat wij ook online klanten kunnen bedienen.

Onze ambitie is om refurbishment bij zo veel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen, middels onze service en kennis van zaken.

Refurbish our Planet!